Babymassage

Jouw baby lekker laten ontspannen en tegelijkertijd ook de band tussen jou en de baby verbeteren. Dat is in het kort babymassage.

Na de geboorte heeft jouw baby rust en tijd nodig om aan het leven buiten de baarmoeder te wennen. Liefdevol lichamelijk contact is daarbij heel belangrijk. Op deze manier voelt de baby zich veilig en geborgen en kan het groeien en zich ontwikkelen. Lichamelijk contact helpt de band te verbeteren met de baby. De baby voelt zich hierdoor beter. Beter kunnen slapen of een betere spijsvertering kan het resultaat zijn van de babymassage.

Ik geef les aan moeders in het geven van "Shantala Babymassage". Dit is een vorm van babymassage waarbij het hele lichaam van de baby op een rustige en liefdevolle manier wordt gemasseerd. Deze massagevorm komt oorspronkelijk uit India. Ik geef de lessen in mijn praktijk, waar ik het lekker warm laat worden zodat de baby zich goed kan voelen.

shiatsu-friesland

Wanneer is babymassage geschikt?

Babymassage is voor elke baby geschikt zolang deze ouder is dan 6 weken. Mocht jouw baby last hebben van darmkrampjes, niet goed kunnen slapen of veel huilen dan kan babymassage dit verminderen of oplossen.

Mocht je een baby geadopteerd hebben, dan wordt babymassage vaak gezien als een goede manier om een sterke band op te bouwen met de baby. Door lichamelijk contact te hebben met jouw baby vanaf jonge leeftijd voelt de baby zich veiliger en mogelijk meer geborgen bij jou.

De lessen babymassage

Een les in babymassage duurt ongeveer 1 uur en wordt in minimaal drie lessen gegeven. Dit zorgt voor een goede basis van de babymassage om op een veilige en prettige manier jouw baby te kunnen masseren. Je komt één keer in de week bij mij in de praktijk en oefent daarnaast ook thuis.

Bij de cursus ontvang je een cursus map met daarin de massagegrepen die gebruikt worden tijdens de lessen en vele tips. Ook ontvang je massageolie die specifiek bedoel is voor baby's. 


Vanzelfsprekend geef ik de lessen babymassage ook aan vaders of een verzorgende van een baby.